Svaka se domaćica suočava s činjenicom da tijesto ponekad tvrdoglavo odbija postati pahuljasto i prozračno.
To će naravno utjecati na kvalitetu samog pečenja, što je nedopustivo.
Međutim, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, otkrila je glavne trikove koji će pomoći da tijesto uvijek ispadne besprijekorno i pahuljasto.
Koje su to tajne?
Trik s jajima
Domaćice u većini slučajeva dodaju cijela jaja u tijesto, ali ova se odluka ne može nazvati opravdanom ni ispravnom. Ispostavilo se da je samo jedan element dovoljan za sjaj.
Stoga, umjesto jednog kokošjeg jajeta, možete dodati par žumanjaka. Pecivo će ispasti savršeno.
Važnost nafte
Ova komponenta općenito ima pozitivan učinak na teksturu tijesta, ali uvijek trebate zapamtiti jednu stvar: ako dodate previše ulja, možete dobiti mrvičasto tijesto umjesto pahuljastog.
Vodite računa o temperaturi
Prije nego krenete s pripremom pečenja, pametno je sve korištene sastojke staviti na sobnu temperaturu.
U tom će se slučaju znatno povećati šanse za pripremu pahuljastog tijesta.
Ranije smo razgovarali o tome kako pripremiti proračunsku salatu s topljenim sirom i češnjakom.