Kako kuhati ukusno mljeveno meso čak i od jeftinog mesa: glavne tajne – ne znaju svi za njih

Lako je napraviti izvrsno mljeveno meso od skupog i kvalitetnog mesa: gotovo ga je nemoguće pokvariti.

Ali takvo meso nije uvijek dostupno.

Stoga je vrijedno znati kako čak i od jeftinog mesa možete napraviti pristojno mljeveno meso, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.

Koje tajne vrijedi znati u takvoj situaciji?

Zanimljiv trik s jajima

Neki uopće ne dodaju jaja jer vjeruju da će i dobro meso postati žilavo. Međutim, uz pravilnu manipulaciju, čak i žilavo meso postat će visoke kvalitete.

Da biste to učinili, istucite jaje prije nego što ga dodate u radni komad.

mljeveno meso
Fotografija: © Belnovosti

Samo unesite mast

Ako vam se čini da meso nije najkvalitetnije, onda se situacija uvijek može popraviti uz pomoć svinjske masti. Trebalo bi biti svježe i ukusno. Čak je i slana verzija savršena.

Samo ga provucite kroz stroj za mljevenje mesa s ostalim sastojcima.

Ulje će također popraviti situaciju

Ne znaju sve domaćice da maslac može postati prepoznatljiva tehnika za poboljšanje kvalitete kotleta. Najbolje ga je prvo zamrznuti i naribati.

Ulje posebno dobro naglašava nježnost i okus pilećih kotleta.

Ranije smo govorili o tome kako pripremiti ukusnu i zdravu salatu od rotkvica sa svježim sirom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki