U proljeće mnogi ljudi ne žele jesti uobičajenu tešku hranu, pa morate tražiti lagane i ugodne opcije.
Ovaj zadatak je posebno lako postići uz pomoć salate.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, podijelila je izvrstan recept.
Kako pripremiti salatu od povrća?
Sastojci
– 2 srednja krastavca;
– par velikih rajčica;
– jedna srednja glavica luka (ljutka ili crvena);
– zelje sa zelenim lukom;
– sol s aromatičnim biljnim uljem.
Priprema
Prvo je sve povrće potrebno oprati i osušiti. Krastavcima možete skinuti koru kako bi bili još ukusniji i mekši. Također, neki ljudi ga uklanjaju iz sigurnosnih razloga.
Nasjeckajte povrće srednje veličine.
Ako odaberete luk za salatu, onda ga ne morate kiseliti: samo ga nasjeckajte na pola kolutića.
Zatim šaljemo sastojke u zdjelu za salatu. Pospite solju i začinite kvalitetnim biljnim uljem.
Prethodno smo govorili o tome kako pripremiti salatu s divljim češnjakom i krastavcima.