Mnogi znaju da su ljuske luka vrlo vrijedan otpad iz hrane, pa ih nikako ne treba žuriti s bacanjem u smeće.
Kako se pokazalo, može se sigurno koristiti kada se brine za ribizle.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i znanstveni agronom, vjeruje da ljuske luka mogu poslužiti i kao gnojivo i kao sredstvo protiv štetočina.
Kako ga pravilno koristiti?
U kontroli štetočina
Vrijedno je uzeti bilo koju prostranu posudu i napuniti je otprilike do pola glavnom komponentom. Ljuske nije potrebno zbijati.
Zatim dodajte vodu.
Nećete morati čekati više od 24 sata. Zapamtite da voda mora biti vruća.
Nakon toga, za svaku litru uzmemo 2 litre vode i prskamo ribizle. Ovo je izvrsna prevencija napada insekata. Metoda je i sredstvo za prevenciju bolesti.
Nutritivni sastav
Ovaj proizvod je izvrstan alat za poboljšanje kvalitete tla i povećanje prinosa ribiza. Preporuča se uzeti malu količinu ljuski i staviti ih u lonac.
Dvije šake bit će dovoljne.
Zalijte s oko četiri litre vode i prokuhajte. Zatim tempiramo 20 minuta. Važno je pojasniti da se vrenje treba dogoditi na minimalnoj temperaturi.
Nakon toga ugasite štednjak. Čekamo dok se proizvod ne ohladi. Sastav filtriramo i razrijedimo u 20 litara vode. Za svaki grm ribiza trebat će staklenka od tri litre proizvoda.
Ranije smo razgovarali o tome koja će gnojiva zaštititi zimski češnjak od žutila.