Kako napraviti univerzalno prhko tijesto: recept koji će biti koristan za ljubitelje slatkog

Ako povremeno volite razmaziti svoju obitelj slatkim pecivima, trebali biste imati pri ruci dobar recept za prhko tijesto.

U tom slučaju možete jednostavno eksperimentirati s nadjevima kako biste bili sigurni da je prehrana što raznovrsnija i zanimljivija.

Pripremiti visokokvalitetno prhko tijesto nije tako teško, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u online izdanju BelNovosti.

Kako napraviti odlično tijesto za pitu

Popis potrebnih sastojaka

– čaša najobičnijeg brašna;
– oko sto grama maslaca (maslac);
– oko pedeset grama šećera;
– tri žlice vode (što hladnije);
– jedno jaje i malo soli (dovoljan je prstohvat).

Način kuhanja

Sve iskusne domaćice znaju da se brašno prvo mora dobro prosijati. U ovom slučaju, tijesto će ispasti što uspješnije i kvalitetnije.

brašno
Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga pripremiti površinu za rad i posuti određenu količinu brašna.

Zatim uzmite maslac i provucite ga kroz ribež. Kako biste olakšali ovaj proces, proizvod se može prethodno držati u zamrzivaču.

Pomiješajte maslac s brašnom. Premjestite u zdjelu. Dodajte sol i šećer. Zatim dodajte jaje i počnite miksati dok smjesa ne postane glatka.

Dodajte ledenu vodu i ponovno promiješajte.

Oblikujemo krug od našeg izratka, skrivamo ga pod filmom i čekamo 60 minuta. Sve ovo vrijeme bolje je da tijesto bude u hladnjaku.

Ranije smo razgovarali o tome koje pogreške mogu uništiti pire krumpir.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki