Ovaj ukusni čaj od cvijeta čisti jetru, snižava krv i šećer

Poznati cvijet ne samo da ugodan oku svojim prekrasnim bojama, on štiti od biljnih nametnika, a uzet u obliku čaja, snižava razinu šećera u krvi i krvi.

Miris ovih cvjetova ne vole kukci, lisne uši, buhe, pa čak ni koloradska zlatica. Neven dezinficira tlo i štiti ga od gljivica. Osim toga, liječi mnoge bolesti. Različiti narodi svijeta koriste ovaj cvijet kao lijek.

U Meksiku, na primjer, koristi se za ublažavanje reumatskih bolova, u Indiji – za liječenje ekcema. Inače, neven je u Europu došao iz Meksika, nakon što je Kolumbo otkrio Ameriku. Prevedeno s indijskog jezika, njegovo ime znači “cvijet s dvadeset latica”.

Dr. Myasnikov: Ova tvar ne smije ući u vaše tijelo, uzrokuje rak i bolesti štitnjače

Terapeutska moć biljke je zbog prisutnosti eteričnih ulja i flavonoida u njoj. Dodavanjem nekoliko cvjetova u čaj možete dobiti pravi ljekoviti napitak.

Neven pomaže kod sljedećih problema:

Njegov čaj jača imunološki sustav i pomaže kod prehlada i virusnih bolesti.

Smiruje živčani sustav i ublažava stres.

Infuzije njegovih cvjetova djeluju dijaforetski i diuretski.

Pomaže u borbi protiv bakterija i smanjuje upalu.

Pomaže kod problema gušterače u liječenju dijabetesa.

Normalizira probavu, pomaže kod bolesti želuca.

Obnavlja kožu nakon opeklina i rana.

Liječi stomatitis i upalu grla

Normalizira stanje krvnih žila. Ovo nije potpuni popis ljekovitih svojstava ove biljke.

Kandidat bioloških znanosti Svetlana Mashkovskaya dijeli kako pripremiti čaj od nevena i kako ga najbolje uzimati.

Za pripremu zdravog čaja cvjetovi se zdrobe i preliju kipućom vodom. Kod bolesti gušterače, šećerne bolesti, visokog krvnog tlaka i šećera u krvi, jedan se cvijet popari s čašom kipuće vode.

“Magična” tinktura za hipertenziju

Ovaj čaj treba piti 4 puta dnevno po 1/4 šalice. U slučaju pogoršanja pankreatitisa, preporuča se piti infuziju od 1 žlice svaka 2 sata. Za liječenje prehlade, prelijte žlicu suhih cvjetova s ​​1 šalicom kipuće vode, inzistirajte na 2 sata, filtrirajte.

Uzimati 1-2 žlice 3-4 puta dnevno prije jela. Za diuretski učinak, ulijte žlicu suhih cvjetova kalendule čašom kipuće vode, inzistirajte na 30 minuta. Konzumirajte 2 supene kašike 3-4 puta dnevno.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki