Tek nakon toga dodajte rižu u vodu – i ispast će mrvičasta

Što može biti lakše od kuhanja riže? Mnogi ga napune vodom, stave na štednjak i čekaju da se kuha.

Ovaj pristup je moguć, ali malo je vjerojatno da ćete dobiti istinski ukusnu i uravnoteženu rižu.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Julija Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.

Stoga je vrijedno razumjeti kada je bolje dodati rižu u vodu i koji način kuhanja treba koristiti.

Što trebate pripremiti za kuhanje

Odmah je vrijedno napomenuti da se ova metoda kuhanja radikalno razlikuje od onoga na što su mnogi navikli. Dakle, prije svega morate pripremiti:

Žitarice
Fotografija: © Belnovosti

1) Riža visoke kvalitete.

2) Potrebna količina pročišćene vode.

3) 2 lista lovora.

4) Štapić cimeta.

5) 2 žlice maslaca ili maslinovog ulja.

Lovorov list i cimet možete dodati po vlastitom nahođenju; ti sastojci uopće nisu potrebni, ali će pozitivno utjecati na okus jela.

Kako kuhati

• prije svega, potrebno je temeljito isprati žitarice. Ovdje se trebate pridržavati jednostavnog pravila: voda nakon pranja mora biti čista;

• u vodu dodajte sol i lovorov list;

• dodajte rižu kada počne kuhati;

• Cimet možete dodati odmah nakon dodavanja riže. No, važno je zapamtiti da može uvelike utjecati na okus jela;

• tijekom kuhanja važno je smanjiti vatru na minimum i redovito miješati kašu;

• na samom kraju potrebno je izvući lovorov list i cimet, umjesto njih dodati maslinovo ulje.

Ovu metodu kuhanja svakako vrijedi isprobati. I ovdje je vrijedno zapamtiti važno pravilo: riža se dodaje u kipuću vodu, a ne hladnu, ovu točku treba jasno uzeti u obzir.

Prethodno smo govorili o super brzoj metodi pripreme Oliviera.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki