Zašto su kralju Charlesu III natečeni prsti?

Uoči krunidbe sina kraljice Elizabete II i nakon slavlja obožavatelji britanske krune postavljaju si razna pitanja. Slike “natečenih” prstiju Njegovog Veličanstva izazvale su različite komentare. Nagađanja o prstima 74-godišnjeg člana kraljevske obitelji rasplamsala su se 2021. kada je fotografija na kojoj grabi kriglu piva tijekom zaruka u južnom Londonu dala obožavateljima uvid u njegove natečene ruke.

Priča se da je Charles u prošlosti imao nonšalantan pristup stanju svojih ruku, u šali govoreći o tome da ima “prste kobasice” u pismu prijatelju nakon rođenja njegovog sina Williama, princa od Walesa.

Natečeni prsti kralja Charlesa III mogli bi biti posljedica mnogih stvari, od privremenog zadržavanja tekućine, nagle promjene temperature do artritisa. Drugi uzroci “kobasičastih prstiju” mogu biti visoki krvni tlak ili prehrana s visokim udjelom soli.

Iako nije potvrđeno da kralj pati od nekog oblika artritisa, neki kraljevski obožavatelji primijetili su da mu ruke izgledaju posebno natečene kada putuje u inozemstvo na mjesta s toplijom klimom. Sam Charles ponovno je spomenuo svoje “kobasičaste prste” nakon sati leta do Australije 2012. Simptom je zapravo povezan s daktilitisom, sekundarnom bolešću koju mogu uzrokovati brojna stanja i infekcije, najčešće psorijatični artritis, komentirali su na stranici ZDRAVO!

Artritis je bolest koja utječe na tkiva zglobova. Kronična upalna bolest uzrokuje oticanje sluznice zgloba, što dovodi do boli, ukočenosti i gubitka funkcije. Prema NHS-u (National Health Service), drugi simptomi mogu uključivati ​​toplu, crvenu kožu iznad zahvaćenog zgloba, kao i slabost i gubitak mišića. Ne postoji lijek za artritis, iako lijekovi i fizikalna terapija mogu pomoći u ublažavanju simptoma.

Foto: stranica HELLO

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki