3 pogreške pri pravljenju pire krumpira: kobne su – a možda niti ne znate da radite nešto krivo

Malo je vjerojatno da će se itko raspravljati s činjenicom da je pire krumpir klasičan prilog koji ide uz gotovo sve.

Samo ovdje je njegova priprema, prema stručnjaku iz internetske publikacije BelNovosti.Proizvod Yulia Arkhipova zahtijeva određene vještine i znanja.

Danas ćemo se osvrnuti na top 3 kulinarske pogreške koje se najčešće rade pri pripremi pire krumpira.

Fini rezovi

Naravno, krumpir izrezan na male komadiće kuha se puno brže. No ova kovanica ima i lošu stranu – tekstura takvog krumpira postaje vodenasta i nezasićena.

Zaključak: izrežite gomolje na prilično velike komade prije kuhanja.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Nepravilno kuhanje

Ako želite da vam pire krumpir bude ujednačene konzistencije, stavite krumpir u hladnu vodu i tek tada stavite da prokuha.

Ako učinite suprotno, rizik od dobivanja pirea s grudicama višestruko se povećava.

Kuhinjski gadgeti

Za mljevenje kuhanog krumpira nije preporučljivo koristiti blender jer će pire postati škrobast i izgubiti pahuljastost. Umjesto toga upotrijebite gnječilicu – tako će prilog ispasti mekan i pahuljast.

Prethodno smo pričali o tome kako napraviti savršene palačinke.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki