Kako učiniti radno mjesto učenika udobnim: savjet dizajnera

Nova akademska godina počinje vrlo brzo, a to znači da se moramo pobrinuti da se djetetu ugodno osjeća kod kuće dok se priprema za novu nastavu.

Dizajnerica Svetlana Kosareva dala je nekoliko savjeta u razgovoru s predstavnicima izdanja Gazeta.Ru.

Stručnjak je primijetio da je potrebno započeti uređenje radnog prostora od stola. Ako govorimo o mlađim školarcima, onda morate odabrati stolove i stolice koji se mogu podešavati po visini.

Važno je imati dobru organizaciju skladišnih sustava. Ladice i ormarići trebaju biti na udaljenosti ispružene ruke. Stručnjak je preporučio pružanje niše za portfelj.

Stol
Fotografija: © Belnovosti

Također biste trebali voditi računa o kvalitetnoj rasvjeti.

Stol je najbolje postaviti blizu prozora tako da postoji prirodan izvor svjetlosti. Također je potrebno uzeti u obzir da za dešnjake stol treba biti desno od prozora, a za ljevoruke – lijevo.

Stolna lampa neće biti suvišna. Ako je na stolu računalo, onda morate osigurati da je lampa viša od ekrana, inače će blještati.

Dizajner je preporučio i izradu organizacijske ploče za učenika koja će biti montirana iznad stola.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki