Često se ljudi koji paze na svoju težinu žale na dijetalnu kuhinju.
Objektivno, djeluje previše bljutavo i ne posebno ukusno.
Međutim, kulinarski stručnjak u izdanju mreže BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, vjeruje da se niskokalorični recepti mogu učiniti ukusnijim i zanimljivijim.
Na primjer, svi su čuli za poznatu “metlu”. Stoga ga je vrijedno povremeno uvesti u prehranu za čišćenje organizma.
Kako pripremiti salatu za mršavljenje
Popis namirnica
– pola kilograma kupusa;
– po jedna mrkva i cikla;
– luk;
– par češnja češnjaka;
– malo jabučnog octa i nerafiniranog maslinovog ulja;
– sol.
Priprema
Kupus prvo morate sitno nasjeckati kako ne bi “izašao” iz salate. Zatim se svježa mrkva i repa usitne pomoću ribeža.
Češnjak se sjecka nožem, a luk treba narezati na lijepe kolutiće.
Zatim premjestite sastojke u zdjelu. Pomiješajte ulje sa solju i jabučnim octom te začinite salatu.
Ranije smo govorili o tome kako možete zamijeniti krušne mrvice pri izradi kotleta.