Mrkva može smanjiti rizik od raka: kako ih kuhati

Znanstvenici Sveučilišta Newcastle otkrili su da mrkva može pomoći u prevenciji raka.

Kako bi došli do ovog zaključka, proveli su meta-analizu gotovo 200 studija u kojima je sudjelovalo više od 4 milijuna ljudi.

Kao rezultat toga, utvrđeno je da jedenje mrkve 5 puta tjedno smanjuje razvoj raka – svih vrsta – za 20%.

Čak i jedna porcija narančastog korjenastog povrća tjedno smanjuje rizik od raka za 4% u usporedbi s izostankom mrkve u prehrani.

Antikancerogeno djelovanje nemaju ekstrakti poput beta-karotena izoliranog iz mrkve, već konzumacija cijelog povrća.

Mrkva
Fotografija: © Belnovosti

U ovom slučaju važan je način pripreme povrća.

Kada se mrkva kuha, korisne tvari prelaze u vodu, dok se tijekom prženja potpuno unište.

Stoga, ako želite sačuvati dobrobiti mrkve, kuhajte je na pari.

Ranije smo podijelili savjete koji će povećati učinkovitost kućne maske za ruke.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki