Kako pripremiti poznatu salatu “Praga”: recept iz sovjetske ere – zadovoljite svoje voljene

Mnogi ljudi su nedavno prešli na pravilnu prehranu i pokušavaju pripremiti zdravu hranu.

Međutim, nisu svi spremni na takve promjene.

Osobito je teško za ljude koji se sjećaju bogate i šarene hrane iz sovjetskih vremena, primjećuje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Stoga možete zadovoljiti svoje najmilije prekrasnim jelom tog vremena.

Kako pripremiti poznatu “prašku” salatu

Popis sastojaka

– četiri kokošja jaja (kuhana);
– kuhani komad fileta (400-500 grama);
– sto grama tvrdog sira;
– mali luk;
– oko sto grama ukiseljenih gljiva;
– kuhana mrkva (jedan komad);
– pola limenke konzerviranog graška;
– par ukiseljenih krastavaca;
– pola čaše suhih šljiva;
– majoneza i sol.

salate
Fotografija: © Belnovosti

Način kuhanja

Prvi korak je priprema za pripremu salate i slanje potrebnih sastojaka da se kuhaju do kraja. Luk se može ukiseliti. Suhe šljive se prethodno namoče, a zatim osuše.

Zatim naribajte sir i sitno nasjeckajte luk. Isto radimo i s krastavcima. Komponente se sjedine i poslažu u prvi sloj na tanjur za posluživanje.

Nakon rešetke od majoneze rasporedite sloj nasjeckanog pilećeg filea. Zatim rasporedite gljive, premažite majonezom i dodajte sir. Stavite sjeckana jaja s majonezom. Zatim dodajte grašak iz konzerve s majonezom. Ali suhe šljive se stavljaju posljednje.

Svaki od slojeva može se po želji posoliti.

Ranije smo govorili o tome koje će 4 komponente preobraziti svaku juhu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki