Mnogi ljudi su nedavno prešli na pravilnu prehranu i pokušavaju pripremiti zdravu hranu.
Međutim, nisu svi spremni na takve promjene.
Osobito je teško za ljude koji se sjećaju bogate i šarene hrane iz sovjetskih vremena, primjećuje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Stoga možete zadovoljiti svoje najmilije prekrasnim jelom tog vremena.
Kako pripremiti poznatu “prašku” salatu
Popis sastojaka
– četiri kokošja jaja (kuhana);
– kuhani komad fileta (400-500 grama);
– sto grama tvrdog sira;
– mali luk;
– oko sto grama ukiseljenih gljiva;
– kuhana mrkva (jedan komad);
– pola limenke konzerviranog graška;
– par ukiseljenih krastavaca;
– pola čaše suhih šljiva;
– majoneza i sol.
Način kuhanja
Prvi korak je priprema za pripremu salate i slanje potrebnih sastojaka da se kuhaju do kraja. Luk se može ukiseliti. Suhe šljive se prethodno namoče, a zatim osuše.
Zatim naribajte sir i sitno nasjeckajte luk. Isto radimo i s krastavcima. Komponente se sjedine i poslažu u prvi sloj na tanjur za posluživanje.
Nakon rešetke od majoneze rasporedite sloj nasjeckanog pilećeg filea. Zatim rasporedite gljive, premažite majonezom i dodajte sir. Stavite sjeckana jaja s majonezom. Zatim dodajte grašak iz konzerve s majonezom. Ali suhe šljive se stavljaju posljednje.
Svaki od slojeva može se po želji posoliti.
Ranije smo govorili o tome koje će 4 komponente preobraziti svaku juhu.