Heljda se često koristi kao klasičan prilog za kobasice, kotlete, meso i piletinu.
Ovakav format posluživanja žitarica nikoga neće iznenaditi.
Ako želite vidjeti heljdu s potpuno drugačije strane, kuhajte Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti, preporučuje da obratite pozornost na neka nestandardna rješenja.
Uz što možete poslužiti heljdu?
pesto
Rijetko tko pomisli na miješanje heljde s pesto umakom kako bi poznatom jelu slavenske kuhinje dao „dašak Italije“. Međutim, ovaj umak dobro ide uz žitarice.
Kao rezultat toga, dobit ćete vrlo originalno jelo.
Ulje od tartufa
Ovo je izvrsna opcija za prave gurmane koji će cijeniti originalna rješenja i nestandardni pristup. Ulje tartufa ima jedinstven profil okusa.
Osim toga, ovaj se proizvod može vrlo aktivno koristiti u kuhinji.
Ranije smo govorili o tome kako omekšati meso pomoću posebne marinade.