Kako pripremiti klasičnu marinadu za roštilj: mnogi griješe pri dodavanju ovog sastojka

Mnogi još uvijek vjeruju da je klasični recept za marinadu za roštilj uvijek s octom.

Ali ocat nije dodan za okus, a sada postoji svaki razlog da se ovaj sastojak isključi iz recepta.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti klasičnu marinadu za roštilj.

Zašto vam treba ocat?

Uglavnom da omekša ne baš najkvalitetnije meso. Ali sada, kada se proizvođači i trgovci bore za kvalitetu, kupcu neće biti teško odabrati svjež i kvalitetan komad mesa – s bilo kojeg dijela trupa.

Stoga zaboravite na ocat u roštilju.

šašlik
Fotografija: © Belnovosti

Potreban:

  • meso 0,5-1 kg;
  • luk 250 gr;
  • lovorov list 3-4 kom;
  • sol 1 žlica. l;
  • crni papar (mljeveni) 1/2 žlice. l.

Kako kuhati

1. Ogulite i nasjeckajte luk. Da bi meso bilo ukusno, potrebno ga je izrezati na tanke polu kolutiće kako bi povrće pustilo sok.

2. Pomiješajte sol, crni papar i lovorov list, stavite meso u zdjelu, promiješajte i pospite nasjeckanim lukom.

3. Meso se preporuča marinirati 3 do 6 sati u hladnjaku.

Klasični recept za marinadu odličan je za crveno meso.

Ranije smo vam rekli kako pripremiti poznatu salatu od cikle i kupusa za mršavljenje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki