Kako ukusno ispeći krumpir: isprobajte ga u mirisnoj marinadi

Nije najčešći način kuhanja krumpira pečenje nakon mariniranja.

Za ovo jelo najbolje pristaje mladi krumpir. Ali u svakom slučaju, ispada jednostavno i ukusno.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla je kako marinirati krumpir za pečenje.

Potreban:

  • krumpir – 600 gr;
  • češnjak – 4 režnja;
  • soja umak – 3 žlice. l.;
  • biljno ulje – 3 žlice. l.;
  • sir – 50 gr;
  • svježe začinsko bilje, crni papar i sol po ukusu.

Kako kuhati

1. Oguljene krumpire (najbolje je srednje gomolje iste veličine) stavite u lonac, dodajte vruću vodu, zakuhajte i kuhajte još 5 minuta.

2. Za marinadu pomiješajte biljno ulje i sojin umak, dodajte sol i začine po ukusu, nasjeckani češnjak i začinsko bilje, pomiješajte.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

3. Ocijedite vodu, a krumpir prebacite u posudu za pečenje, prelijte pripremljenom marinadom i promiješajte.

4. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 20 minuta, zatim pospite naribanim sirom i stavite peći još 10-15 minuta.

Poslužite vruće. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli zašto ne možete dobiti pahuljasti omlet u tavi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki