Zdrava prehrana tijekom menopauze: Kako se zdravo hraniti da biste smanjili nelagodu

Prehrana tijekom menopauze igra veliku ulogu.

Može podržati srce i krvne žile, kontrolirati razinu kolesterola, ali može i povećati rizike od mnogih bolesti.

Zajedno s nutricionistom razgovaramo o tome što je pravilna prehrana za žene tijekom menopauze.

Nelagoda tijekom menopauze javlja se zbog poremećaja hormonskog procesa u tijelu. Nakon 40 godina metabolički procesi jako se usporavaju, pa je za žene u ovom trenutku iznimno važno pratiti svoje zdravlje, kaže Frolova Olesya.

Ako se pridržavate nekoliko preporuka, neće vas mučiti oseke i oseke, višak kilograma i nesanica.

hrana
Fotografija: Pixabay

Što promijeniti u prehrani tijekom menopauze? Najprije smanjite veličinu porcija kako biste smanjili ukupni unos kalorija.

Izbjegavajte masno meso, kiselo vrhnje s više od 20% masti, punomasno mlijeko, masne sireve, kobasice i majonezu, ograničite količinu pržene hrane i slatkiša. Preporuča se potpuno isključiti alkohol iz prehrane.

Na vašem stolu trebaju biti fermentirani mliječni proizvodi, hrana bogata kalcijem, vitaminom D, uvarak od šipka ili bilo koji drugi izvor vitamina C, puno zelenila i povrća, tvrdi sirevi, voće, sol u ograničenim količinama do 5 g dnevno, cjelovit zrnate žitarice, plodovi mora ribe.

Žensko tijelo treba najmanje 18 mg željeza dnevno. To je, na primjer, juha s goveđim okruglicama i malo kuhane leće za ručak. U jetricama i heljdi također ima puno željeza pa obratite pozornost na njih.

Naš zadatak je održati jake kosti i, ako je moguće, a što je najvažnije ako želimo, obnoviti menstrualni ciklus. Kada se proizvodnja estrogena smanji, proizvodnja ženskih spolnih hormona slabi i žena počinje gubiti mladost, debljati se i osjećati umor.

Starost počinje na razini organa. Žena gubi svoju privlačnost. Suhu kožu otklonit će pijenje dovoljno vode, a to je 2,5 litre dnevno, kao i omega 3, puno minerala u zelenilu i povrću.

Ranije smo vam rekli kako usporiti pojavu prvih bora.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki