Kako kuhati pollock u umaku od kiselog vrhnja: izvrstan recept – mnogima će se svidjeti

Pollock je sorta koja je prilično tražena zbog svoje relativno niske cijene.

Međutim, okus ribe je prilično dobar.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije BelNovosti, smatra da će glavni zadatak biti pronaći normalan recept.

Kako kuhati pollock u umaku od kiselog vrhnja

Proizvodi koje treba kupiti i pripremiti:

– jedan i pol kilograma ribe;
– prirodni maslac (oko sto grama);
– 300 grama kiselog vrhnja s prosječnim sadržajem masti;
– par žlica brašna;
– malo soka od limuna;
– jedna mrkva;
– tri režnja češnjaka;
– dva lista lovora;
– sušeno bilje, papar i sol.

Način kuhanja

Ovaj recept se na prvu može činiti kompliciranim, ali je nevjerojatno jednostavan. Prvo morate podijeliti pollock na komade fileta koji su prikladni za prženje.

kiselo vrhnje
Fotografija: © Belnovosti

Zatim trebate prokuhati četiri litre vode, dodati malo soli (ne više od 15 grama) i sok od limuna. Pollock ostaje u ovoj marinadi ne više od deset minuta.

Zatim se riba osuši papirnatim ručnicima.

Mrkvu samljeti i pržiti na maslacu dok se potpuno ne skuha. Izvadite povrće iz tave i dodajte režnjeve češnjaka.

Zatim je potrebno dodati brašno i brzo ga popržiti. Lagano ulijte jednu čašu vode i aktivno miješajte našu masu. Zapamtite da mora biti savršeno homogena.

Zatim dodajte kiselo vrhnje i promiješajte.

Vratiti mrkvu i dodati začine i lovor. Čim smjesa prokuha dodamo ribu i prelijemo našom mješavinom umaka.

Nakon ponovnog kuhanja smanjite vatru na minimum i kuhajte desetak minuta. Ugasite vatru i pričekajte još pet minuta.

Ranije smo razgovarali o tome što možete dodati kada pržite krumpir za okus i aromu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki