Kakvi bi ljudi trebali jesti rukolu i kome će to donijeti štetu, a ne korist?

Rukola je bogata vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima, ali je ovaj proizvod za neke ljude kontraindiciran.

Kome rukola može naškoditi, rekla je Elena Syurakshina, kandidatkinja medicinskih znanosti, endokrinolog najviše kategorije, nutricionist.

Njezine preporuke donosi portal Roskachestvo.

Prednosti i štete rukole

Rukola pozitivno djeluje na kardiovaskularni sustav, poboljšava probavu i sprječava razvoj očnih bolesti.

Ovaj proizvod je vrlo koristan za trudnice: sprječava razvoj patologija neuralne cijevi.

rikula
Fotografija: © Belnovosti

Rikolu ne smijete jesti ako ste alergični na nju, gastritis s povišenom kiselošću, bubrežne bolesti ili giht.

Koristite ovaj proizvod s oprezom ako uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi.

Ranije smo vam rekli koje je povrće i voće zdravije jesti s korom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki