Endokrinolog je rekao što dijabetičari trebaju jesti za doručak kako bi smanjili šećer u krvi

Endokrinolog Alexander Yurochkin govori o prirodnim načinima snižavanja šećera u krvi. Dr. Yurochkin napomenuo je da treba održavati zdravu razinu šećera u krvi bez obzira na to ima li osoba dijabetes.

Kronično visoka razina šećera u krvi pridonosi razvoju bolesti srca i krvnih žila, gubitku vida, zatajenju bubrega, upozorila je specijalistica.

Alexander Yurochkin obavještava da postoji nekoliko prirodnih načina za prirodno snižavanje razine šećera u krvi.

Pravilan unos ugljikohidrata

Prema riječima liječnika, ugljikohidrate, osobito jednostavne, ne treba jesti na prazan želudac – najbolje ih je konzumirati nakon proteinske hrane ili povrća. Ova praksa poboljšava kontrolu šećera u krvi.

Topiva vlakna

Ako počnete konzumirati više vlakana, možete postići smanjenje šećera u krvi. Konkretno, topiva vlakna usporavaju probavu, što usporava probavu ugljikohidrata, što može pomoći u izbjegavanju skokova šećera u krvi.

Onkolog Seryakov naveo je rane simptome raka gušterače

Šetnja nakon jela

Prema riječima liječnika, takva šetnja (15-20 minuta) potiče sagorijevanje ugljikohidrata dobivenih hranom kako bi se osiguralo kretanje mišića. Rezultat tog procesa je smanjenje koncentracije šećera u krvi. nakon jela.

Vježbe

Gotovo sve vrste tjelovježbe poboljšavaju postprandijalnu regulaciju šećera u krvi, ali vježbe s utezima oduzimaju najmanje vremena.

Biljni recepti za anginu

Mahunarke

Uključivanje raznih mahunarki u prehranu također ima pozitivan učinak na šećer u krvi. Ova skupina namirnica bogata je antioksidansima, nekoliko ključnih vitamina i minerala te jedinstvenom kombinacijom proteina i ugljikohidrata bogatih vlaknima.

Doručak bogat proteinima

Dr Yurochkin je dodao da proteinski doručak pomaže prirodno smanjiti razinu šećera. Konkretno, studije pokazuju da zahvaljujući njemu ljudi poboljšavaju razinu šećera u krvi nakon ručka i večere.

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki