Zbogom žetvi: ove pogreške u zalijevanju uništit će vaše rajčice

Hoće li rajčice dati dobar urod uvelike ovisi o načinu zalijevanja.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije Belnovosti, agronom i krajobrazni dizajner, rekla je kako pravilno zalijevati rajčice u stakleniku.

Kako zalijevati rajčice u stakleniku

Glavna pogreška koju vrtlari rade kada zalijevaju rajčice je korištenje hladne vode.

Ovo je strogo zabranjeno. Temperatura vode treba biti 23-24 stupnja.

Što se tiče učestalosti zalijevanja, dovoljno je dva puta tjedno. U oblačnom, hladnom vremenu zalijevanje se smanjuje; u vrućem vremenu zalijevajte češće.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Optimalno vrijeme zalijevanja je druga polovica dana, ali bolje je ne zalijevati kasno navečer. Nakon večernjeg zalijevanja, staklenik se mora prozračiti.

U oblačnom vremenu zalijevanje se provodi prije podneva. Prozori i vrata staklenika moraju biti otvoreni tijekom zalijevanja.

Pokušajte držati vodu podalje od stabljika i lišća. Također, ne biste trebali popustiti tlo odmah nakon zalijevanja.

Izuzetno je važno pratiti temperaturu zraka u stakleniku. Optimalna temperatura tijekom dana je 20-25 stupnjeva, noću – 17-19 stupnjeva.

Ako temperatura zraka poraste iznad 28 stupnjeva, rajčice će početi rasti brže nego što bi trebale, zbog čega će jajnici ispasti rano i ružno.

Ako temperatura prijeđe 30 stupnjeva, rajčice će prestati cvjetati, a jajnici će otpasti. Na temperaturi od 40 stupnjeva, rajčice mogu umrijeti.

Ranije je stručnjak objasnio što su gabioni i kako ih koristiti u ljetnoj kućici.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki