Kako skuhati pravu tatarsku šurpu: ako još niste probali ovo jelo, puno ste propustili

Možda jedno od najukusnijih tatarskih jela je juha s neobičnim imenom za naše uši: šurpa.

Prema kuharici Yuliji Arkhipovi, stručnjakinji internetske publikacije BelNovosti, za njegovu pripremu nisu potrebni posebni sastojci ili nadnaravni napori, pa zašto ne biste pokušali počastiti svoju obitelj ovim jelom?

Za pripremu šurpe trebat će vam proizvodi s ovog popisa:

  • 800 g janjetine;
  • 2-3 rajčice;
  • 3-4 krumpira;
  • 1-2 luka;
  • 1 mrkva;
  • 2 paprike babure;
  • 2-4 češnja češnjaka;
  • hrpa kopra, peršina i cilantra;
  • začini (kumin, šafran, korijander, kajenski papar, kurkuma, crni papar) i sol – po ukusu.

Meso prelijte vodom i pustite da se kuha, a kada juha prokuha, kuhajte janjetinu još 3-5 minuta, zatim ocijedite vodu i napunite šerpu svježom vodom.

Nakon toga, meso treba kuhati dok nije potpuno kuhano – oko dva sata, povremeno skidajući pjenu.

Meso
Fotografija: © Belnovosti

Povrće je potrebno oprati i izrezati na velike komade. Kada je meso gotovo, bacite ih u tavu – mrkvu, krumpir i luk.

Nakon 15-20 minuta u juhu možete dodati rajčicu, papriku i začine.

Nastavite kuhati juhu oko 10 minuta, a nakon tog vremena isključite vatru i ostavite da se kuha. Svježe aromatično bilje treba dodati izravno na tanjure.

Ranije smo podijelili provjereni recept za torte sa sirom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki