Poslovna hladnoća: Najbolja hrana koja vas grije iznutra

Većina nas kad temperatura padne posegne za toplom, mošusnom juhom kako bi ublažila svaku prehladu, ali i zagrijala nas. Nemamo apsolutno ništa protiv juha, ali vjerujte nam, imate i drugih opcija.

Dakle, ovo su namirnice koje će vam pružiti još jači osjećaj topline i ugode:

1. Prokulice

Pileća juha je dobra, ne kažemo mi, ali ništa vam ne pomaže da se osjećate bolje u hladnim mjesecima kao malo vitamina C. Ako vam je dosadilo cjelodnevno ispijanje soka od naranče, pokušajte u prehranu uvrstiti malo prokulica koje zapravo sadrže veću količinu navedenog vitamina C. nutrijent u usporedbi s narančastim voćem. Unatoč lošem glasu, ako ih znate skuhati, zapravo su ukusni. Naše omiljene recepte pronađite OVDJE.

2. Špageti od cjelovitih žitarica

Možete li smisliti nešto ukusnije od bogatog jela od tjestenine? Radite ga s tjesteninom od cjelovitog zrna, koja sadrži veliku količinu vlakana. Da bi ih vaše tijelo uspjelo do kraja probaviti, potrošit će više energije nego da jedete običnu tjesteninu, a samim time bit će vam toplije zbog tako intenzivnog rada.

3. Zob

Nema ništa bolje nego probuditi se ujutro i otrčati u kuhinju vukući deku za sobom kako biste napravili zdjelu zobenih pahuljica. Osjećaj koji imate dok držite toplu zdjelu, dok se mirisna kaša kuha na pari mora biti jedan od najboljih koje možete osjetiti zimi.

4. Kava

Sličan je osjećaj kada u rukama držite šalicu svježe pržene kave. I najbolji; Kofein koji sadrži aktivira vaš metabolizam, tjerajući vaše tijelo da sagorijeva više kalorija i tako vas grije.

5. Kikiriki

Vitamin B3 koji sadrže pomaže regulirati protok krvi, što je ključno za održavanje tjelesne temperature. Dodajte ih u svoj jogurt ili ih jednostavno odaberite kao međuobrok i uživajte u njihovim blagodatima.

6. Đumbir

Toplina većine začina zapravo može učiniti da se osjećate više… hladnije, budući da se zbog njih više znojite. Međutim, poznato je da đumbir zagrijava tijelo. Zato zapamtite to sljedeći put kada dobijete sushi!

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki