Mnoge iskusne domaćice primijetile su da kuhanje kotleta u pećnici ima svoje prednosti.
Često se mesna poslastica pokaže znatno kvalitetnijom.
Ako želite da kotleti u pećnici ispadnu pahuljasti i sočni, trebali biste zapamtiti tri tajne, kaže kulinarski stručnjak u izdanju mreže BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.
Koje su to tajne?
Nemojte “gnječiti” kada pripremate mljeveno meso
Važno je zapamtiti da prefino mljevenje mljevenog mesa može učiniti jelo previše suhim i žilavim. Stoga mljevenje treba ostaviti srednje.
Treba se držati i kombinirane tehnike: kombinirajte govedinu ili piletinu sa svinjetinom.
Suhi kruh
Navikli smo da mljeveno meso sadrži kruh koji je prethodno namočen u vodi ili mlijeku. Međutim, vrijedi pokušati uvesti proizvod u suhom obliku.
Vjeruje se da će kotleti ispasti još sočniji.
Ulje
Neki ljudi prvo naribaju maslac i dodaju ga u mljeveno meso. Ali postoji zanimljiviji način korištenja proizvoda.
Prije nego počnete peći kotlete, na svaki stavite malu kockicu.
Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati pollock u umaku od kiselog vrhnja.