Kako skuhati sočne i pahuljaste kotlete u pećnici: 3 trika – što ne smijete zaboraviti

Mnoge iskusne domaćice primijetile su da kuhanje kotleta u pećnici ima svoje prednosti.

Često se mesna poslastica pokaže znatno kvalitetnijom.

Ako želite da kotleti u pećnici ispadnu pahuljasti i sočni, trebali biste zapamtiti tri tajne, kaže kulinarski stručnjak u izdanju mreže BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.

Koje su to tajne?

Nemojte “gnječiti” kada pripremate mljeveno meso

Važno je zapamtiti da prefino mljevenje mljevenog mesa može učiniti jelo previše suhim i žilavim. Stoga mljevenje treba ostaviti srednje.

Treba se držati i kombinirane tehnike: kombinirajte govedinu ili piletinu sa svinjetinom.

kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Suhi kruh

Navikli smo da mljeveno meso sadrži kruh koji je prethodno namočen u vodi ili mlijeku. Međutim, vrijedi pokušati uvesti proizvod u suhom obliku.

Vjeruje se da će kotleti ispasti još sočniji.

Ulje

Neki ljudi prvo naribaju maslac i dodaju ga u mljeveno meso. Ali postoji zanimljiviji način korištenja proizvoda.

Prije nego počnete peći kotlete, na svaki stavite malu kockicu.

Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati pollock u umaku od kiselog vrhnja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki