Ako ovo vidite na prvom mjestu, nemojte to uzeti. Kako odabrati kvalitetne kobasice

Čitajući sastav kobasica iz trgovine, mnogi ljudi jednostavno ne razumiju kojoj bi dali prednost.

Zašto ne obratiti pozornost na sastojke koji moraju biti uključeni? Stoga je vrijedno detaljnije razumjeti kako odabrati kvalitetne kobasice u trgovini.

Trebalo bi biti meso, a ne sirovo meso

Osnova za većinu kobasica je meso. Može biti govedina, svinjetina, piletina ili kombinacija oba.

U visokokvalitetnim kobasicama udio mesa trebao bi biti 70% ili više. Ako nije uključeno, koja je onda svrha kupovati ih?

masti

Masti daju okus i teksturu kobasicama. Obično se koriste životinjske masti, kao što je mast ili mast peradi. Mala količina masnoće pomaže da kobasice budu sočne i ukusne.

Dućan
Fotografija: © Belnovosti

Prihvatljivi sastojci u sastavu

Idealne kobasice trebale bi se sastojati od:

1) Meso.

2) Šećer.

3) Soli.

4) Začini.

5) Natrijev nitrit.

6) Voda.

Naravno, konzervansi se često nalaze, ali treba ih biti najmanje.

Koju sortu preferirate?

Ako uzmemo u obzir premium proizvode, onda bi oni trebali sadržavati 100% mesa. Kobasice prvog razreda sadrže 70%. Ako govorimo o sirovom mesu, onda biste trebali odbiti takve proizvode.

Zašto ne biste trebali kupovati kobasice od sirovog mesa

Važno je razumjeti da oni praktički ne sadrže prirodno meso. Riječ je o mehaničkoj obradi koja uključuje:

• malo mesa;
• masti;
• kosti;
• tetive.

Njihova korist je upitna, iako bi mogli imati ukus kao skupe kobasice. No, svaka osoba u svakom slučaju treba biti racionalna. Cijena također igra ulogu. Dobre kobasice nisu standardno jeftine.

Ranije smo vam rekli kako ukloniti mrlje od čaja ili kave sa šalice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki