Zašto orhideja ne cvjeta i bolesna je: 2 pogreške uzgajivača cvijeća – provjerite sami

Unatoč impresivnoj popularnosti orhideja, nisu svi vrtlari upoznati s osnovnim pravilima brige o njima.

I ovo cvijeće vrlo kritično reagira na nedostatke.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, navela je dvije glavne pogreške kojih se poznavatelji orhideja moraju riješiti.

Što su oni?

Kršenje preporuka za navodnjavanje

Ovo je izuzetno važno pitanje, jer pogreška u ovom slučaju može dovesti ne samo do bolesti cvijeća, već čak i do njegove smrti.

Ne možete “poplaviti” orhideju, jer postoji veliki rizik da će započeti proces truljenja. Gotovo ga je nemoguće prepoznati u početnoj fazi.

orhideja
Fotografija: © Belnovosti

Stoga je vrijedno pridržavati se određenih pravila zalijevanja. Prilično su jednostavni. Ocijenite izgled korijenskog sustava: kada postane srebrna, biljci možete dati vlagu. Orhideje se zalijevaju na poseban način – potapanjem u vodu na pola sata.

Voda mora biti ispravna. Prvo se prikupi potrebna količina, čeka se nekoliko sati, ocijedi da se ukloni talog, a tek nakon toga tekućina postaje prikladna za zalijevanje orhideje.

Hranjive tvari

Kao i svim biljkama, orhideji je potrebno hranjenje, ali ima malo drugačije potrebe. Većina gnojidbe može naškoditi cvijetu. Definitivno ne možete koristiti gnojiva koja sadrže amonijak.

Također, na listi zabranjenih su jod i amonijak.

Bolje je ne koristiti narodne lijekove, već kupiti posebne formulacije koje su dizajnirane posebno za ove biljke.

Ranije smo govorili o tome koji će trikovi zaštititi krumpir od krastavosti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki