5 namirnica koje ublažavaju glavobolju 07.02.2019

Patite li od čestih glavobolja, prije ili kasnije doći ćete do točke u kojoj vas tablete protiv bolova jednostavno neće “dotaknuti”, a “otiđi spavati i proći će” zvučat će kao loša šala. Pa što onda radite? Stavili ste sljedeće namirnice u svoju prehranu i zaboravili na to!

1. Voda

Ne isključujte mogućnost da za vašu glavobolju nije odgovorno “susjedovo oko”, već dehidracija vašeg organizma! Uvijek uz sebe imajte bocu vode i pijte potrebnu količinu koja je potrebna vašem organizmu.

2. Kava

Prema riječima nutricionistice Sarah Goldstein, nekim ljudima male količine kave mogu olakšati glavobolju. Istraživanja su također pokazala da kofein može pojačati učinak lijekova protiv bolova. Ali budi pažljiv! Za druge, Sarah kaže da kava djeluje upravo suprotno, izazivajući glavobolju.

3. Čokolada

Srećom po nas, ukusna poslastica puna je magnezija koji dokazano ublažava glavobolju.

4. Salata

Nutricionistica inzistira da je vrlo važno dobro se hraniti kako bismo svoje tijelo opskrbili potrebnim nutrijentima. Predlaže jesti što više zelenog lisnatog povrća koje sadrži magnezij, ali i hranu bogatu vlaknima i proteinima, poput graha, te “dobrih” masnoća, poput tahinija. Dakle, što je bolje od hladne salate za zadovoljenje svih prehrambenih potreba vašeg tijela?

5. Avokado

Kao da nam treba još jedan razlog da uživamo u guacamoleu… Avokado, bogat magnezijem i “dobrim” masnoćama, može ublažiti glavobolju i stabilizirati razinu šećera u krvi. Isto vrijedi i za sjemenke i orašaste plodove.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki