Mnogi se vole počastiti paštetama koje odmah podsjećaju na gurmansku restoransku kuhinju.
Stoga ponekad takva jela možete kuhati sami.
S pravim receptom dobit ćete vrlo dostojnu poslasticu, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije BelNovosti.
Kako skuhati odličnu paštetu
Popis sastojaka
– pola kilograma pileće jetre;
– oko 100-130 grama maslaca;
– par žlica vrhnja;
– jedan luk;
– tri žlice konjaka;
– malo soli, papra i muškatnog oraščića.
Proces kuhanja
Prvo je potrebno nasjeckati luk i popržiti ga na maslacu. Nema potrebe uzimati cijeli navedeni volumen: dovoljno je upotrijebiti samo 15 grama. Nakon što povrće postane prozirno, primarna toplinska obrada može se zaustaviti.
U međuvremenu, pileća jetra treba očistiti, oprati, osušiti i poslati na luk. Promiješajte i dodajte sol i začine.
Zatim morate pričekati sedam minuta. Nakon toga ulijte konjak.
Promiješajte i pržite jetru nekoliko minuta bez poklopca. Zatim sastojke stavimo u zdjelu blendera i dodamo preostali maslac.
Dovedite u homogeno stanje.
Ranije smo govorili o tome što možete dodati prženim krumpirima.