Što osobe osjetljive na vremenske uvjete ne bi trebale jesti: odreknite se ove hrane i osjećat ćete se bolje

Vremenska ovisnost doslovno znači ovisnost čovjeka o vremenskim uvjetima.

Zbog nagle promjene vremena osoba može osjetiti pospanost, glavobolju, slabost i druga neugodna stanja.

Prema nutricionistici Eleni Solomatini, ovisnost o vremenu najčešće se opaža kod ljudi koji pate od poremećaja kardiovaskularnog sustava.

Ispostavilo se da se ovo stanje može ublažiti ako odbijete uključiti određene namirnice u svoju prehranu.

Kako biste pomogli mehanizmu koji je odgovoran za prilagodbu tijela promjenama tlaka, prije svega iz jelovnika trebate isključiti namirnice s transmastima.

Kobasica
Fotografija: © Belnovosti

Ima ih, primjerice, u margarinu, prženoj hrani i čipsu.

Osim toga, pripazite da vam se na stolu ne nađu peciva od bijelog brašna – sadrže puno šećera koji može štetiti krvnim žilama i srcu.

Također biste trebali smanjiti unos soli, što dovodi do zadržavanja tekućine u tijelu i posljedično do povećanja krvnog tlaka.

Konačno, još jedan neprijatelj ljudi ovisnih o vremenu je natrijev nitrit, odnosno aditiv u hrani koji se nalazi u mnogim poluproizvodima, uključujući kobasice.

Ranije smo vam rekli što stariji ljudi ne bi trebali jesti za doručak.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki