Probajte, nećete požaliti: trik uz koji će ćevap biti posebno mekan

Kada marinirate meso za roštilj, želite postići izvrstan rezultat. Kako kebab učiniti mekim i ukusnim?

Zapravo, ovdje je važan integrirani pristup. Stoga je vrijedno zapamtiti nekoliko trikova koji će vam pomoći da pripremite savršen ćevap koji sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako postupiti ispravno u ovom slučaju.

Koje meso izabrati

Da bi kebab bio nježan i sočan, prednost treba dati visokokvalitetnom mesu.

Najbolje opcije bile bi svinjetina ili janjetina. Bolje je odabrati vrat ili leđa. Važan uvjet pri odabiru: meso mora imati masne pruge.

šašlik
Fotografija: © Belnovosti

I tu mnogi ljudi griješe kada vide tragove masnoće u mesu. Važno je razumjeti da će se masnoća “otopiti” tijekom kuhanja. A njihova prisutnost pokazuje da je meso vrlo mekano.

Marinada

Tajna ukusnog ćevapa često leži u njegovoj marinadi. Za postizanje mekoće i okusa mesa preporuča se koristiti marinadu na bazi prirodnih sastojaka, kao što su:

• sok od limuna;
• ocat;
• luk;
• maslinovo ulje;
• začini.

Meso treba namakati u marinadi nekoliko sati, a najbolje preko noći, kako bi se okusi proželi i omekšalo.

Tehnika prženja

Ćevap možete savršeno marinirati, ali pogriješite tijekom prženja i uništit ćete njegov okus.

Jednostavan primjer: ako pregrijete meso, ono će postati žilavo i bezukusno. Stoga ga treba pržiti na umjerenoj vatri uz redovito okretanje.

Kuharski trikovi

Postoji nekoliko trikova kojih se svakako vrijedi sjetiti:

1) Za dodatni okus možete koristiti začinsko bilje i začine poput ružmarina, majčine dušice ili mljevene paprike.

2) Meso se mora redovito okretati kako bi se osiguralo ravnomjerno pečenje.

3) Prije posluživanja kebab možete posuti sitno nasjeckanim zelenim lukom ili začinskim biljem kako biste dodali svježinu i svjetlinu okusu.

Možete stalno eksperimentirati s marinadom i tehnikama kuhanja. Glavna stvar je ne prekuhati meso.

Prethodno smo vam rekli kako poboljšati okus čak i najjeftinije ribe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki