Tajna uspješnog biskvita: iskusni slastičar otkriva trikove

Napraviti ukusan i aromatičan biskvit za mnoge je pravi izazov. Ako nema iskustva uvijek se rade male greške, ali one na kraju postanu ključne.

Stoga je vrijedno zapamtiti nekoliko trikova za pripremu biskvitnih kolača od iskusnih slastičara koji će vam pomoći da postignete idealan rezultat.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako postupiti ispravno u ovom slučaju.

Koje sastojke koristiti

Naravno, prije svega morate obratiti pozornost na kvalitetu proizvoda. Jednostavan primjer: ako je brašno loše kvalitete, a ulje nije prirodno i sadrži puno aditiva, onda na dobar okus definitivno možete zaboraviti.

Također, posebnu pozornost treba obratiti na jaja. Trebaju biti svježe i prethodno zagrijane na sobnu temperaturu. Na primjer, ako izmutite hladna jaja koja ste upravo izvadili iz hladnjaka, sigurno ćete ih dobro izmutiti.

Pečenje deserta
Fotografija: © Belnovosti

Koju tehniku ​​gnječenja koristiti

Važno je zapamtiti da tijesto morate mijesiti pažljivo i bez nepotrebnog napora kako biste izbjegli presušivanje i gubitak prozračnosti. Svi pokreti moraju biti glatki i prilično spori. Žurba tijekom miješenja glavna je pogreška koju čine gotovo svi.

Na kojoj temperaturi peći

Za postizanje savršene teksture biskvita jednako je važno paziti na temperaturu i vrijeme pečenja.

Iskusni slastičari preporučuju prethodno zagrijati pećnicu na temperaturu od 180 stupnjeva i ne otvarati vrata tijekom pečenja kako se tijesto ne bi raspalo.

Vrijeme pečenja treba odrediti na temelju specifikacija pećnice i recepta, ali obično je oko 25-30 minuta.

Hlađenje je važno

Nakon pečenja kolač treba ohladiti na rešetki na sobnu temperaturu prije upotrebe u pečenju.

Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi ili posudi na sobnoj temperaturi kako biste održali svježinu i vlažnost. Nakon hlađenja treba ga odmah upotrijebiti jer će postupno početi gubiti oblik i strukturu.

Ranije smo vam rekli što dodati kotletima za sočnost.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki