Kako kuhati krumpir tri puta brže: ispast će ukusniji nego inače

Kuhani krumpir može se nazvati univerzalnim prilogom koji se odlično slaže s mesom, ribom, piletinom i povrćem. Što ima – krumpir možete poslužiti s običnim maslacem, a bit će i dalje ukusan.

Jedini nedostatak je da proces kuhanja krumpira traje dosta dugo, što u pravilu ovisi o vrsti korijenskog usjeva. U ovom slučaju, kulinarske tajne koje je podijelila stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julia Arkhipova, doći će u pomoć – mogu smanjiti vrijeme kuhanja kuhanog krumpira gotovo tri puta.

Prvo oguljene i oprane gomolje pokušajte narezati na male kockice.

Nakon toga, nasjeckani krumpir treba preliti kipućom vodom i poslati da se kuha na štednjaku.

Kad voda prokuha, u tavu dodajte malo ulja – možete koristiti bilo koji maslac ili biljno ulje (ali će biti bolje s vrhnjem), a također posolite po ukusu.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Zahvaljujući ulju, na površini vode stvara se film koji će služiti kao dodatni pokrov.

Zbog toga će temperatura u posudi biti nešto viša nego kod uobičajenog načina kuhanja krumpira, što znači da će sadržaj jela brže doći do stanja spremnosti.

Na laganoj vatri krumpir će biti potpuno kuhan za desetak minuta.

Ranije smo podijelili recept za umak od gljiva za špagete.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki