Kako uzgajati krumpir kroz sadnice: postoje dva načina odjednom – usvojite ih

Tradicionalno se krumpir sadi izravno u otvoreno tlo, ali postoje i druge metode koje značajno ubrzavaju proces uzgoja ove kulture.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, govorila je o metodama uzgoja sadnica za uzgoj krumpira.

Odrežite dio gomolja

Prema prvoj metodi, ljetni stanovnik će morati odrezati dio gomolja, nakon čega mora umočiti rez u pepeo kako bi se zaštitio od infekcija, a zatim se krumpir može posaditi u čaše.

Kao rezultat toga, dobit ćete sadnice slične sadnicama rajčice.

Ako sadite sadnice krumpira krajem travnja, onda ih do sredine svibnja, kada prođu povratni mrazevi, možete presaditi na stalno mjesto u otvorenom tlu.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Sadi očima

Drugi način je sadnja pomoću očiju, koje je potrebno odvojiti od krumpira i umočiti u pepeo prije stavljanja u rahlu zemlju. Podsjetimo: čaše za sadnice krumpira moraju imati rupe za drenažu.

Zatim ćete morati zalijevati krumpir stimulansom ili vodom od vrbe kako biste pospješili brzo stvaranje korijena.

Možete ubrzati pojavu sadnica ako održavate temperaturu od najmanje +20 stupnjeva. Također biste trebali pokriti šalice filmom.

Općenito, postupak je sličan uzgoju bilo koje druge sadnice.

Ranije je stručnjak rekao kako posaditi ljutiku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki