Gotovo da nema domaćice koja se ne bi snašla u pripremi kotleta.
Još jedna stvar je kako ispadaju: ako želite da jelo koje ste napravili ima okus restoranskog jela, poslušajte savjet stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove.
U nastavku ćete pronaći kulinarske trikove koji će kotlete učiniti sočnima, ukusnima i, naravno, ukusnima.
jaja
Jaja se često dodaju u mljevene kotlete kako bi se povećao volumen mesne mase, ali krajnje je vrijeme da se odustane od uobičajenih radnji, jer jaje u kotletima, posebno bijelo, čini jelo “gumenim” okusom.
Luk
Problem s lukom je taj što ovaj sastojak može nadjačati prirodni okus mesa. Umjesto da ga miješate s ostalim sastojcima u mljevenom mesu, luk poslužite kao umak uz kotlete.
Kruh
Zbog kruha namočenog u vodi ili mlijeku kotleti na stolu mogu biti žilavi i tamni. Ali nedostatak ovog proizvoda na popisu sastojaka čini kotlete sočnijim i ukusnijim.
Majoneza
Želite li da mljeveno meso ostane sočno? Pribjegavajte radnjama kao što su gnječenje i tučenje, ali ne i dodavanje majoneze.
Prethodno smo podijelili recept za ukusnu jetrenu paštetu.