Što trebate znati o senfu kao zelenom gnojivu: ljetni stanovnici s iskustvom izrazili su glavne točke

Ne zna svaki iskusni ljetni stanovnik zamršenosti i karakteristike svake vrste zelene gnojidbe, što je sasvim normalno.

Stoga je vrijedno povremeno ažurirati svoju bazu znanja, budući da je zelena gnojidba jeftino i korisno sredstvo za poboljšanje kvalitete tla.

Za početak, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica i krajobrazna dizajnerica Anastasia Kovrizhnykh preporučuje da se usredotočite na senf.

Što trebate znati o ovoj zelenoj gnojidbi

Datumi slijetanja

Zapamtite da možete sijati senf u bilo koje vrijeme koje vam odgovara: zelena gnojidba uvijek će biti korisna. Ako govorimo o pripremi tla za početak sezone, tada se aktivnosti sadnje provode odmah nakon otapanja snježnog pokrivača.

Za razvoj je potrebno oko 30 dana, što je važno uzeti u obzir.

senf
Fotografija: © Belnovosti

Otpornost na mraz

Ugodna osobina senfa je njegova sposobnost da se normalno razvija čak i po hladnom vremenu. Zelena gnojidba će moći preživjeti čak i mraz ako vam vrijeme donese neugodna “iznenađenja”.

Prednosti ljetne sadnje

Nakon što su neke kulture dale urod, najbolje je odmah posaditi gorušicu. Imat ćete vremena ugraditi ga u tlo i neobično brzo obnoviti produktivnost.

Nakon završne berbe

Ako želite da se tlo istinski oporavi, onda na kraju sezone posadite i gorušicu. Najbolje je sadnju obaviti sredinom jeseni.

Ranije smo razgovarali o tome kako pravilno uzgajati veliku repu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki