Prvi uvozni mladi kupus već se počeo pojavljivati na policama trgovina, pa su ga mnoge domaćice uspjele kupiti.
Nedostaje nam mekano i sočno povrće svijetlog okusa.
Također je vrijedno zapamtiti da je mladi kupus nevjerojatno koristan za tijelo. Najlakši način za pripremu salate je na bazi ovog povrća, predlaže chef Yulia Arkhipova, stručnjak u izdanju mreže BelNovosti na području kuhanja i pripreme hrane.
Kako napraviti salatu od mladog kupusa
Popis sastojaka
– četvrt kilograma kupusa;
– jedan srednji krastavac;
– pola hrpe perja od luka i kopra;
– dvije žlice jabučnog octa, četiri žlice nerafiniranog maslinovog ulja;
– pola male žlice šećera i odgovarajuću količinu soli.
Način kuhanja
Glavni sastojak treba nasjeckati što tanje kako bi salata bila što ukusnija. Kupus odmah stavite u posudu za posluživanje.
Odvojite koru krastavaca i nasjeckajte povrće na kockice, pošaljite u kupus. Luk i kopar sitno nasjeckajte i dodajte ostalim sastojcima.
U posebnoj posudi pripremite preljev: pomiješajte jabučni ocat s maslinovim uljem, soli i šećerom. Zatim začinimo salatu i poslužimo.
Ranije smo razgovarali o tome koje pogreške mogu pokvariti boršč.