Prženi krumpir s lukom pravi je klasik kojem ne može odoljeti ni uhranjena osoba.
Jelo ima nevjerojatno dobru “kulinarsku reputaciju”, koja ga karakterizira isključivo s pozitivne strane.
Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti, savjetuje da se jednostavno držite visokokvalitetnog recepta.
Kako ukusno pržiti krumpir s lukom
Popis namirnica
– pola kilograma krumpira;
– jedan veliki luk;
– nekoliko žlica biljnog ulja;
– malo svinjske masti;
– sol, nasjeckano bilje, začini.
Proces kuhanja
Najprije postupimo standardno: krumpire ogulimo, operemo i nasjeckamo na trakice približno iste dužine i širine. Zatim stavite krumpir u cjedilo i isperite ga pod hladnom vodom.
Stavite obradak na papirnati ručnik i osušite.
Zatim možete početi zagrijavati tavu. Ulijte biljno ulje i otopite komad svinjske masti za više okusa. Krumpir stavite u tavu i pržite na jakoj vatri nekoliko minuta. Promiješajte i pržite isto toliko vremena na jakoj vatri.
Zatim smanjimo vatru na srednju. U međuvremenu možete nasjeckati luk i začinsko bilje.
Nakon 10 minuta dodajte luk. Pričekajte tri minute i ponovno promiješajte. Dvije minute prije kraja dodajte začine, sol i upotrijebite začinsko bilje.
Ranije smo razgovarali o tome što možete dodati u tavu kada kuhate okruglice.