Kako pržiti krumpir s lukom: jednostavno i ukusno jelo – pouzdan recept

Prženi krumpir s lukom pravi je klasik kojem ne može odoljeti ni uhranjena osoba.

Jelo ima nevjerojatno dobru “kulinarsku reputaciju”, koja ga karakterizira isključivo s pozitivne strane.

Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti, savjetuje da se jednostavno držite visokokvalitetnog recepta.

Kako ukusno pržiti krumpir s lukom

Popis namirnica

– pola kilograma krumpira;
– jedan veliki luk;
– nekoliko žlica biljnog ulja;
– malo svinjske masti;
– sol, nasjeckano bilje, začini.

Proces kuhanja

Najprije postupimo standardno: krumpire ogulimo, operemo i nasjeckamo na trakice približno iste dužine i širine. Zatim stavite krumpir u cjedilo i isperite ga pod hladnom vodom.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Stavite obradak na papirnati ručnik i osušite.

Zatim možete početi zagrijavati tavu. Ulijte biljno ulje i otopite komad svinjske masti za više okusa. Krumpir stavite u tavu i pržite na jakoj vatri nekoliko minuta. Promiješajte i pržite isto toliko vremena na jakoj vatri.

Zatim smanjimo vatru na srednju. U međuvremenu možete nasjeckati luk i začinsko bilje.

Nakon 10 minuta dodajte luk. Pričekajte tri minute i ponovno promiješajte. Dvije minute prije kraja dodajte začine, sol i upotrijebite začinsko bilje.

Ranije smo razgovarali o tome što možete dodati u tavu kada kuhate okruglice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki