Kako uzgajati velike lubenice u zemlji: otkrivena su 3 glavna pravila

Neki ljetni stanovnici vjeruju da naši klimatski uvjeti nisu pogodni za uzgoj sočnih, crvenih, ukusnih i velikih lubenica.

Ali ovo uvjerenje je u suprotnosti s pozitivnim iskustvom drugih ljudi: spektakularne lubenice još uvijek se nalaze na našim geografskim širinama.

Kako bi uzgajali velike i slatke lubenice, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh savjetuje da obratite pozornost na posebna pravila.

Što su oni?

posinak

Sigurno su mnogi bili u iskušenju da ostave sve trepavice koje su se pojavile na lubenicama. Ali trebali biste shvatiti da se biljka jednostavno neće moći “hraniti”.

Ako postoji veliki broj trsova, nedostatak dovoljno sunca bit će izuzetno kritičan. Također ćete morati koristiti značajnu količinu vode i gnojiva.

lubenica
Fotografija: © Belnovosti

Stoga pokušajte ostaviti ne više od tri trepavice.

Jajnici

Kao iu prethodnom slučaju, veliki broj jajnika ne jamči obilje žetve. Lubenica neće moći osigurati odgovarajuću prehranu svim svojim jajnicima.

Stoga na svakoj trepavici ne ostavljamo više od tri jajnika.

Hranjive tvari

Ako želite dobiti zaista pristojnu žetvu lubenica, počnite pripremati tlo u jesen.

Ali nakon sadnje vrijedi se usredotočiti na dušikove spojeve.

Ranije smo govorili o tome koliko je soda korisna za rajčice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki