Zašto biste trebali jesti jagode: liječnik je nazvao korisna svojstva bobica

Jagode se smatraju najpopularnijim bobicama, a vrtlari su ih dugo vremena pogrešno nazivali ne najzdravijim bobicama u usporedbi s malinama, ribizlima ili šumskim jagodama.

Moderni stručnjaci inzistiraju na tome da jagode treba jesti.

Zapravo, jedna od prvih ljetnih bobica pravo je skladište vitamina i korisnih elemenata.

Jača imunološki sustav i čisti organizam.

Koje su dobrobiti jagoda?

Vitamini K, E, B6, B9, kalij, magnezij i mangan ključni su za održavanje svih tjelesnih funkcija, rekla je nutricionistica Natalija Lazurenko za NEWS.ru.

jagoda
Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, jagode sadrže antioksidanse, što smanjuje rizik od upala u tijelu, a time i rizik od razvoja kroničnih bolesti.

Bobica sadrži topiva i netopiva vlakna.

Stoga bobičasto voće poboljšava probavu, a također je neophodno za održavanje zdrave crijevne mikroflore.

Bobica je također korisna za održavanje ljepote, zdravlja i mladosti.

Preporuča se jesti jarko crvene bobice bez zelenih, blijedih ili bijelih mrlja ili crnih područja.

Ranije smo vam rekli kada je bolje jesti heljdu – za ručak ili večeru.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki