Svaki kuhar može vam reći da dodatni sastojci uvijek mogu promijeniti kotlete do neprepoznatljivosti.
Tipično, čak i najhrabriji sastojci daju pozitivne rezultate.
Što se tiče uvođenja maslaca i šećera, mnogi bi mogli imati opravdane sumnje: ipak, pripremamo kotlete, a ne peciva ili deserte. Međutim, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja za internetsko izdanje BelNovosti, smatra da su to vrlo korisni trikovi.
Zašto uvoditi ove komponente?
Maslac
Ne možemo uvijek okom odrediti stupanj sočnosti kupljenog mesa. Čak i ako se na prvi pogled čini pristojno i kvalitetno, kotleti ipak mogu ispasti malo suhi.
Stoga vam korištenje maslaca omogućuje pripremu najsočnijeg jela.
Ulje se može primijeniti na dva načina. Prvi je ovaj: uzmete maslac, nasjeckate ga na kockice i “sakrijete” komadić u sredinu svakog kotleta.
Drugi je još jednostavniji: potrebno je samljeti prethodno smrznuti maslac i u takvom ga obliku dodati u mljeveno meso.
Šećer
Ovaj proizvod ima dvije funkcije odjednom, pa ga ipak vrijedi predstaviti. Prvi razlog je jednostavan: šećer se smatra prirodnim pojačivačem okusa za svu ostalu hranu. Stoga će čak i “prosječni” kotleti ispasti standardni i ukusni.
Drugi zadatak šećera je dati kotletima primjetnu koricu. On “brtvi” jelo i sprječava isparavanje mesnog soka.
Ranije smo govorili o tome što možete dodati milkshakeu da biste dodali okus.