Kako razumjeti da tinejdžer laže: savjet roditeljima

I svi su roditelji nekada bili tinejdžeri. Tinejdžeri to ne razumiju i stoga očajnički pokušavaju obmanuti svoje majke i očeve ili jednostavno lagati.

Roditelji u gužvi ili zbog visokog stupnja povjerenja u dijete mogu ne primijetiti laž.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da na vrijeme dođete k sebi i shvatite da tinejdžer nešto skriva ili prešućuje.

Dvojbe ćete najlakše odagnati ako postavite pitanje na koje se može odgovoriti samo nedvosmisleno. Tada ostaje samo promatrati reakciju i analizirati.

1. Možete sa sigurnošću govoriti o prijevari ako je tinejdžer demonstrativno suzdržan. Stručnjaci su uvjereni da je ovo prvi siguran znak skrivene istine.

Tinejdžer
Fotografija: Pixabay

2. Ako dijete prije nego što odgovori na vaše pitanje odvoji vrijeme, ometa se, koristi pametni telefon ili nepotrebno ispravlja stvari. Sve je to pokušaj dobivanja na vremenu kako bi se smislilo barem nešto uvjerljivo.

3. Ruke. Obavezno obratite pozornost na ruke djeteta. Može vrtjeti nešto u rukama dok odgovara na pitanje. Znak nervoze može biti aktivna gestikulacija, što opet ukazuje na neiskren odgovor.

4. Ako dijete skriva istinu, ono se pokušava “sakriti” od roditelja. To može biti igračka, telefon, računalo ili čak udžbenik. Pokušat će zaštititi svoj osobni prostor na bilo koji način.

5. I ne zaboravite metodu provjerenu vremenom – samo gledajte u oči.

Obično se od pogleda pokušavaju sakriti samo oni koji imaju što skrivati, i djeca i odrasli.

Prethodno smo vam rekli koje 3 financijske pogreške rade roditelji.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki