Što je novo za kuhanje od tikvica: izvorni okus i izgled

Tikvice su se već pojavile u redovima s povrćem na tržnicama i na izlozima trgovina.

Domaćice svako ljeto rado prže tikvice, peku palačinke, prave kolače i kavijar od tikvica. Možda su neki ljudi samo umorni od toga.

Stručnjak internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, rekla nam je što novo kuhati od tikvica.

Potreban:

  • tikvice – 400-500 g;
  • jaja – 4 kom .;
  • sir – 100 gr;
  • češnjak – 2 režnja;
  • brašno – 2 žlice. l.;
  • krušne mrvice – 2 žlice. l.;
  • kiselo vrhnje – 3 žlice. l.;
  • svježe začinsko bilje, sol i začini po ukusu.

Kako kuhati

1. Tikvice se narežu na štanglice, stave u zdjelu, posipaju mješavinom soli i začina, promiješaju i ostave 20 minuta.

2. Za pripremu tijesta umutite jaje, posolite i popaprite, naribajte sir i dodajte sitno nasjeckano začinsko bilje.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

3. U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prezle.

4. Iz tikvica ocijedite nepotrebni sok, a zatim redom svaki blok stavite u suhu smjesu, zatim u kremastu smjesu, a zatim pržite u biljnom ulju dok ne porumene.

Pripremite umak od kiselog vrhnja i češnjaka, dodajte mu nasjeckano začinsko bilje i poslužite zajedno s tikvicama na stol.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti savršene punjene paprike.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki