Koje biljke ne treba hraniti pepelom: 5 uobičajenih pogrešaka – čine ih čak i neki iskusni ljetni stanovnici

Drveni pepeo često pomaže vlasnicima prigradskih područja.

Uostalom, neizgoreni ostaci drva izvrsno su gnojivo, izvrstan lijek protiv štetnika, dobar fungicid i dobar deoksidans tla.

Neki ljetni stanovnici, znajući za svestranost pepela, počinju koristiti ovaj prah za hranjenje i zaštitu apsolutno svih biljaka.

Ali ovaj pristup je pogrešan. Ispada da postoje mnogi predstavnici flore za koje je gore spomenuti prah kontraindiciran.

Stručnjak internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh navela je usjeve koji se ne mogu gnojiti neizgorenim drvenim ostacima.

pepeo
Fotografija: © Belnovosti

Koje biljke ne treba gnojiti pepelom?

Česte greške su prihranjivanje ovim proizvodom sljedećih biljaka:

  • lubenice;
  • borovnica;
  • hortenzija;
  • rotkvica;
  • loboda.

Mnogi ljetni stanovnici će postaviti pitanje: “Zašto je pepeo štetan za rotkvice? Na kraju krajeva, mnogi vrtlari se bave “prašenjem” ovog usjeva neizgorenim drvenim ostacima!”

Ali postoji jednostavan odgovor: “Biljci odgovara blago kiselo tlo, ali zbog pepela tlo to više ne bude.”

Međutim, ako dodate pepeo puno prije sadnje rotkvica, biljka najvjerojatnije neće biti oštećena. U tom slučaju će se nadoknaditi nedostatak kalija.

Ranije je ljetnim stanovnicima rečeno o idealnom hranjenju paprike početkom ljeta.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki