Talijanska slastica koja će vam postati neodoljiva
Materijali
3 žlice. zrna instant kave
3 žlice likera od kave
250 gr. mascarpone sir
85 gr. kondenzirano mlijeko
1 žličica ekstrakt vanilije
4-6 slanih kolačića
1 žlica kakaa
Provedba
Pomiješajte zrna kave s 2 žlice kipuće vode u velikom vrču. Dodajte liker od kave i 75 ml hladne vode. Izlijte u plitku posudu i ostavite sa strane.
Napravite sloj kreme miješajući mascarpone, kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije električnom miješalicom dok ne postane gusta i glatka.
Biskvit razlomite na dva ili tri dijela i na par sekundi ih potopite u smjesu s kavom.
Stavite nekoliko komada na dno dviju čaša za vino ili sladoled i prelijte vrhnjem. Procijedite kakao i zamrznite najmanje 1 sat prije posluživanja.
zvijer vijesti.gr