Prilikom pripreme kotleta, bolje je uzeti u obzir sve moguće nijanse kako ne biste pokvarili jelo.
Posebnu pozornost treba obratiti na popis komponenti.
Važno je razumjeti da čak i neke klasične aditive ne treba unositi, podsjeća kuharica Julija Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti. U suprotnom, jelo će biti daleko od savršenog.
Koje komponente nikako ne treba dodavati kotletima?
jaja
Nemojte se bojati da će se kotleti raspasti: u većini slučajeva to se nikada ne dogodi. Mljeveno meso trebate samo dobro umijesiti i držati u hladnjaku prije pravljenja kotleta.
U ovom slučaju, jelo će zadržati svoj oblik čak i bez jaja. Ali korištenjem ovog proizvoda jelo će postati tvrdo.
Kruh
Ovu je komponentu, naravno, bolje uvesti, ali mora se ispravno dodati. Ako ste ga navikli prethodno namakati u mlijeku, onda od toga odustanite.
Mlijeko zamijenite vodom. Rezultat će biti puno bolji.
Krušne mrvice
Ponekad se ovaj sastojak koristi za zamjenu kruha, ali se ne nosi dobro sa zadatkom. U ovom slučaju, umjesto krekera i kruha, bolje je koristiti griz ili zobene pahuljice.
Ranije smo govorili o tome koje pogreške mogu pokvariti okus juhe.