Koliko puta tijekom sezone treba hraniti hortenzije: ne znaju svi ljetni stanovnici – provjerite sami

Da biste postigli lijepo cvjetanje grma, morate ga ne samo pravilno zalijevati, već i ne zaboraviti na vrijeme dodavanja hranjivih tvari.

Stoga je vrijedno unaprijed sastaviti ispravan raspored hranjenja hortenzije.

To se događa samo nekoliko puta tijekom sezone, otkriva tajnu stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh.

Koliko puta hranite grm?

Najranije hranjenje

Bit je pripremiti sastav bogat dušikom za hortenziju na samom početku proljeća. Kao pomoćni elementi pojavljuju se kalij i fosfor.

Kad se pojave pupoljci

Ako želite da se pupoljci formiraju veliki, bujni i lijepi, tada morate uvesti spojeve s kalijem i fosfatima u “dijetu” hortenzije.

hortenzija
Fotografija: © Belnovosti

Za ljepotu cvijeća

Nakon što je hortenzija već procvjetala, vrijedi je tretirati bilo kojim složenim sastavom namijenjenim ovom grmu. Kao rezultat toga, biljka će cvjetati dulje i mnogo svjetlije.

Kraj sezone

Možete sigurno “liječiti” hortenziju bilo kojim sastavom koji utječe na imunološki sustav. Takvi se proizvodi primjenjuju nakon što je grm već procvjetao.

Ranije smo razgovarali o tome kakva je gorušica za zelenu gnojidbu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki