Mnogi ljetni stanovnici ponekad zaboravljaju da se gnojiva moraju unositi u dozama.
Višak bilo koje hranjive tvari negativno će doprinijeti razvoju biljke.
Na primjer, ne mogu svi ljetni stanovnici kontrolirati primjenu dušika, prisjeća se Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.
Na koje posljedice treba biti spreman?
Veličina krumpira
Malo ljudi razumije da višak dušika izaziva aktivan razvoj gornjeg dijela krumpira: vrhovi će zaista izgledati savršeno.
Međutim, u ovom slučaju gomolji neće moći narasti veliki. U pravilu, kada postoji višak dušika, krumpir raste mali.
Škrob
Važno je zapamtiti da je škrob jedna od najvažnijih komponenti krumpira: u nekim slučajevima utječe na kulinarske kvalitete povrća.
S viškom dušika, njegova količina naglo opada.
Ostale negativne posljedice
Kao što je već navedeno, okus krumpira više neće biti tako bogat i prepoznatljiv. Krumpir uzgojen u takvim uvjetima bit će izuzetno loše kuhan.
Malo ljudi zna da biljka počinje više boljeti. Također je vrijedno znati da se takvo povrće neće dobro skladištiti.
Ranije smo govorili o razlozima zašto luk može ići u strijelu.