Ćufte su vrlo ukusno jelo od mesa, ali ih je nešto teže pripremiti od kotleta.
Činjenica je da je izuzetno teško održati željeni stupanj sočnosti, a također i osigurati da se poslastica ne raspadne.
U ovom slučaju, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, preporučuje da se riješite glavnih nedostataka.
Što su oni?
Korištenje kotleta
Naravno, pogodan je za izradu kotleta. Ali ćufte će ispasti loše kvalitete, jer mljeveno meso neće biti dovoljno sočno.
Stoga, prilikom pripreme proizvoda, vrijedi koristiti više svinjetine.
Nepravilno dodavanje riže
Neki ljudi vjeruju da bi riža trebala biti gotovo gotova, ali to je pogreška. Naprotiv, u ovom slučaju on neće “vezati” kotlete.
Žitarice se ne smiju prethodno prati. Također, mnoge domaćice radije kuhaju mesne okruglice sa sirovim žitaricama.
Pomama za jajima
Važno je zapamtiti da će previše jaja učiniti mesne okruglice žilavim. Stoga nema smisla koristiti više od jednog jaja. Također možete uopće ne dodati komponentu, jer riža neće dopustiti da se komponente raspadnu.
Ranije smo govorili o tome koji trikovi osiguravaju sočnost kotleta.