Vinaigrette je lijepa, zdrava i ukusna salata, pa je morate znati pripremiti uvijek na pristojnoj razini.
U pravilu postoje mnoge tajne koje mogu značajno poboljšati kvalitetu jela.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, predlaže da obratite pozornost na najvažnije tajne.
Koje trikove s vinaigretom vrijedi znati?
Da krastavci ostanu čvrsti i lijepi
Često je problem u tome što krastavci brzo postanu premekani i svojom vlagom pokvare cijelu salatu. Ne znaju svi da je lako riješiti se nedostatka.
Kiselom krastavcu samo treba odstraniti sredinu prilikom rezanja.
Nigdje ulja
Morate pripremiti biljno ulje bez okusa i mirisa. Njime se prerađuje cikla kako se ne bi prebojila cijela salata. Na isti način možete obraditi i sve ostale sastojke.
Suptilnost pri kuhanju krumpira
Ova nas komponenta također može “iznevjeriti” ako se neočekivano raspadne u salati. Da se to ne dogodi, dodajte malu količinu octa u tavu tijekom procesa kuhanja.
Prethodno smo govorili o tome kako možete napraviti jetrenu paštetu restoranske kvalitete.