Koja biljka može značajno povećati produktivnost parcele: zapamtite njezin naziv

Svaki ljetni stanovnik pokušava učiniti sve na svojoj parceli kako bi povećao produktivnost. Kako postići ono što želite?

Naime, postoji jedna biljka koju svakako vrijedi posaditi jer će svojim pozitivnim svojstvima iznenaditi i iskusne vrtlare.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.

Kakva je ovo biljka

Ispostavilo se da postoje biljke koje su u stanju ne samo donositi svoje plodove, već i povoljno utjecati na rast i razvoj drugih usjeva. Jedna takva nevjerojatna biljka je lucerna. Na prvi pogled djeluje beskorisno, no njegova svojstva svakako vrijedi detaljnije ispitati.

Poboljšanje strukture tla

Ova biljka ima snažan korijenski sustav. Nakon sadnje, korijenje prodire duboko u tlo, labaveći ga.

Vrt
Fotografija: © Belnovosti

To poboljšava pristup zraka korijenju drugih biljaka. Poboljšana struktura tla pomaže spriječiti zbijanje tla i potiče zdrav rast.

Zaštita od erozije i poboljšanje plodnosti

Ova biljka također stvara debeli pokrov koji štiti tlo od erozije, vjetra i ispiranja vodom. Pomaže zadržati vlagu u tlu i sprječava isušivanje.

Suzbijanje korova

Zahvaljujući gustom lišću i grmolikom rastu, lucerna učinkovito suzbija rast korova. Ovo smanjuje vrijeme i trud utrošen na plijevljenje i smanjuje natjecanje za hranjive tvari i vodu između usjeva i korova.

Privlačenje oprašivača i korisnih insekata

Cvjetanje lucerne privlači mnoge oprašivače, poput pčela i leptira, koji pomažu oprašivanju drugih biljaka u tom području. Najzanimljivije je da se zahvaljujući tome smanjuje i broj štetočina. Na primjer, pčele uništavaju lisne uši i druge štetne insekte na mjestu.

Ranije smo vam rekli kako povećati prinos rajčice i zaštititi ih od plamenjače.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki